Αρχική » » Το κυνήγι της Χαμένης Κλειτορίδας και άλλες ιστορίες

Το κυνήγι της Χαμένης Κλειτορίδας και άλλες ιστορίες

Southpark the Movie 1999: Ο Stan  ρωτάει τον Chef πως μπορεί να κερδίσει την Wendy. Ο Chef του απαντά "You got to find the Cleitoris" (προσοχή οχι τον κόλπο). Σε ολόκληρη την ταινία ο Stan ρωτάει που μπορεί να βρει την Κλειτορίδα αλλά κανένας δεν του απαντά. Στο τέλος της ταινίας, η Κλειτορίδα εμφανίζεται μαγικά μπροστά του.

Ως δια Μαγείας είχε εξαφανισθεί και η κλειτορίδα για πάρα πολλά χρόνια ως σεξουαλικό όργανο .Ο ιστορικός Τομας Λάκέρ ήταν απο τους πρώτους ακαδημα¨κους που στοιχειωθέτησαν την σταδιακή αυτή εξαφάνιση .Αναφέρει : "Ανακάλυψα αρκετα νωρίς οτι η εξαφάνιση της γυναικέας απόλαυσης απο τα ιατρικά κατάστιχα ελαβε χώρα την ιδια περίοδο που το γυναικειο σώμα σταμάτησε να γινεται αντιληπτό ως μια μειονεκτική εκδοχή του αντρικού σώματος (μοντέλο του "ενός φύλου") αλλα ως το ακριβώς αντίθετο του." Απο το 1800 και μετα ,η κλειτορίδα άρχισε να λείπει απο τα ανατομικά βιβλία ενώ ο οργασμός δεν υπήρχε ως λειτουργία της γυναικείας σεξουαλικής ζωής,ενω ο οργασμός ήταν συνδεδεμένος με την τρέλα. Ολα αυτά μεχρι το 1950.Απο το 1963 οι Masters και Johnson έκαναν λόγο για "σεξουαλική δραστηριότητα εξωτερικά του κόλπου".


Η ασχετοσύνη αρκετών απο εμάς οφείλεται στην προπαγάνδα της "ψυχρότητας" της γυναίκας, μια άποψη του Σίγκμουντ Φρόυντ. Η "ψυχρότητα" της γυναίκας  οφείλεται στην ζήλια της γυναίκας λογω της έλλειψης πέους. Αυτό την κάνει ανταγωνιστική και ψυχρή απέναντι στον άντρα, στον οποίο βλέπει μια "ολοκληρωμένη" μορφή της. Οι γυναίκες που φτάνουν σε οργασμό μέσω της κλειτορίδας βάσει του Φροϋντ ήταν ψυχρές (είχε ιεραρχήσει τον κλειτοριδικό οργασμό ως "εφηβικό")  ενώ  "ολοκληρωμένες" ηταν οι γυναίκες που ολοκλήρωναν με τον κολπικό οργασμό (τον οποίο θεωρούσε τέλειο).

Η σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του 90, απελευθέρωσε (θεωρητικά τουλάχιστον) τις γυναίκες απο την υποχρεωτική μονογαμία,  έκανε το σεξ πιο εύκολο και το σεξ πλέον μπορούσε να συζητείται. Αλλά παρόλα αυτά, το αιδοίο καλύπτεται με ενα πέπλο μυστηρίου όπως και ο κλειτοριδικός οργασμός. Όσοι μεγαλώσαμε σε αυτήν την δεκαετία μείναμε στον κολπικό οργασμό ο οποίος ήταν ο στάνταρ οργασμός (τουλάχιστον για εμας).  Οι γυναίκες απο την άλλη έπρεπε τουλάχιστον να δείχνουν ευχαριστημένες (όταν δεν είναι) και να σπάνε το κεφάλι τους γιατι δεν μπορούν να έρθουν σε οργασμό. "Ανέκδοτα" όπως "Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό; Γιατί νομίζουν οτι μας νοιάζει."   έδειχναν μια πλήρη απάθεια προς την σεξουαλική ικανοποίηση της συντρόφου.  Η γυναίκα η οποία δεν έρχεται σε οργασμό είναι προβληματική.

Η οποία "δυσκολία" των γυναικών να έρθουν σε οργασμό,  επιβεβαιώνει τον γενικότερο μύθο του οτι οι γυναίκες έχουν πιο  περίπλοκη σεξουαλικότητα σε αντίθεση με τους άντρες. Μια έρευνα έδειξε οτι οι γυναίκες οταν αυνανίζονται έρχονται σε οργασμό περίπου σε 4 λεπτά  ,όσο περίπου και ένας άντρας. Τότε ποτς γκένεν και  ο γυναικείος οργασμός κατα το σεξ  είναι πιο δύσκολος;

Ο ορισμός του "Orgasm gap" συνοψίζει αρκετά το πρόβλημα. Ο αντρικός οργασμός θεωρείται απαραίτητος ενώ ο γυναικείος προαιρετικός,"καλό θα ήταν  να υπάρξει αλλά και εαν δεν υπάρξει δεν πειράζει,δεν χάθηκε ο κόσμος". Αυτή η "παραίτηση" των ανδρών,οφείλεται και στην ευρέως διαδεδομένη άποψη οτι το γυναικείο σώμα είναι πιο περίπλοκο απο το αντρικό. Έτσι οι άντρες δεν προσπαθούν πολύ να έρθει η σύντροφος τους σε οργασμό ενώ οι γυναίκες θεωρούν οτι είναι πιο "δύσκολες" και για αυτο δεν το απαιτούν και δεν το προσπαθούν.

Μια μεγάλη ευθύνη σε αυτό έχει και το πορνό. Το πορνό είναι ανδροκεντρικό,δηλαδή εστιάζει στην ικανοποίηση του άνδρα και οχι της γυναίκας. Το στοματικό στην γυναίκα, όταν γίνεται, κρατά πολύ λιγότερο απο το αντίστοιχο που κανει η γυναικα στον άντρα και









SHARE

Guy Grand

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου